Регламент на конкурса

Конкурс „Млад български поет”

12/11/2011

Френско – българската асоциация "Прованс-Бьлгария" организира
конкурс за поезия на френски език на тема „мечтая ”.

Асоциацията „Прованс-България” си е поставила за цел да подкрепя изучаването на френски език в България като всяка година организира конкурса „Млад български поет”.

В конкурса със свои произведения могат да участват ученици от българските училища. Творбите на младите таланти са оценявани от поети, писатели, литератори, преподаватели.

Деветото издание на инициативата се провежда под патронажа на г-жа Паула Констан, носител на наградата „Гонкур”. Текстовете ще бъдат оценявани от жури под председателството от поета Доминик Сорент.

Съгласно регламента на конкурса, темата , по която се предлага на младите хора да творят, е „мечтая”. Тази дума обаче не трябва да се използва за заглавие на поемата.

Текстовете следва да бъдат изпратени на следния електронeн адрес: provencebulgarie@gmail.com

или на пощенския адрес на асоциацията:

Association PROVENCE BULGARIE
14, Avenue Marcel Pagnol
13880 Velaux FRANCE

 

Крайният срок за получаване на текстовете е 25 февруари 2011 година.

Победителят в конкурса ще спечели голямата награда – едноседмично пътуване в Прованс – региона на Марсилия, осигурено от асоциация „Прованс България”.

Очакват ви и много други предметни награди.

Петте номинирани за на-добри произведения ще бъдат публикувани в тримесечния бюлетин „Reflets” както и на интернет сайта н асоциацията.

Желаем успех на участниците в инициативата!

Асоциация „Прованс България”
Екс ан Прованс, Южна Франция

Copyright (c) 2010 www.france-bulgarie.org. All rights reserved. Created by www.calixy.fr. Design by Free CSS Templates. Powered by Drupal.